Куди поскаржитися, якщо вас не обслуговують українською мовою?

  • Понеділок, січ. 18 2021
  • Автор 

Офісом Уповноваженого буде здійснюватися моніторинг дотримання мовних прав громадян, оскільки з 16 січня 2021 року набула чинності стаття 30 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», яка передбачає, що всі надавачі послуг, незалежно від форми власності, мають обслуговувати споживачів і надавати інформацію про товари і послуги українською мовою. Про це повідомила пресслужба Офісу Омбудсмана.

"Наголошуємо, у випадку порушення мовних прав, ви можете звертатися до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини шляхом письмового звернення на адресу: м. Київ, вул. Інститутська, 21/8, електронну пошту: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. , а також на гарячу лінію Уповноваженого 0800501 720", - йдеться у повідомленні.

У правозахисній інституції уточнили, що, згідно з ухваленим законом, на прохання клієнта його персональне обслуговування може здійснюватися також іншою мовою, прийнятною для сторін.

"Нагадуємо, що згідно з прикінцевими і перехідними положеннями Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» Кабінетом Міністрів України має бути підготовлений та поданий на розгляд Верховної Ради України проект закону щодо порядку реалізації прав корінних народів, національних меншин", - зазначили в Офісі Омбудсмана.

 

Прочитано 400 раз
Опубліковано в Економіка

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Курс валют предоставлен сайтом kurs.com.ua

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео