Компанія Біофарма вироблятиме імуноглобулін для лікування хворих на COVID-19

  • П'ятниця, квіт. 24 2020
  • Автор 

Компанія Біофарма розпочинає клінічні дослідження застосування препарату імуноглобуліну в терапії ускладнень, що викликані COVID-19. Імуноглобулін вироблятимуть з плазми тих, хто вже перехворів на коронавірус і цілком одужав. 

 

Таким чином Біофарма приєдналася до міжнародного альянсу світових фармацевтичних компаній з виробництва препаратів із плазми крові, а саме: Takeda, CSL, Octapharma, Biotest, BPL, LFB, Sanquin, GreenCros, ADMA Biologics. Планується виготовляти імуноглобулін з високими титрами антитіл до Covid19.

Імуноглобулін, над яким наразі розпочинають проводити клінічні дослідження, в перспективі буде кращим, ніж вакцина. Адже вакцинувати можна лише здорових людей, а імуноглобулін немає широких протипоказань.

«Вакцина – це і є фактично вірус. Упевнений, що будуть протипоказання і велика кількість категорій людей, яким вводити її буде неможливо. Адже вакцини роблять здоровим людям, потім в організмі людини вробляються антитіла і людина вже цим захворюванням не хворіє. Звісно, якщо вірус не мутує і не виробляються нові штами. Це одна технологія. Інша технологія – це імуноглобуліни, коли у людей, які вже перехворіли та здали кров, забираються антитіла і їх дають людині, яка вже захворіла чи є в зоні ризику», - пояснив президент компанії Біофарма Костянтин Єфименко.

Для цього доведеться проробити величезну роботу, адже треба буде зібрати сотні літрів крові. У Біофарми для цього є чотири плазма- центри: в Сумах, Харкові, Дніпрі та Черкасах. На підприємстві сподіваються, що долучаться до цього й комунальні станції переливання крові. Процес підготовки проходив у вкрай стислі терміни і напруженому режимі. За вісім робочих днів компанія Біофарма змогла затвердити ідею та подати матеріали на затвердження в Державний експертний центр міністерства охорони здоров'я. 

Наразі продовжується лікування осіб із діагнозом COVID-19 існуючим імуноглобуліном Біофарми. Терапія розпочата на різних стадіях хвороби. Пацієнти перебувають в різних регіонах України, де застосування імуноглобулінів затверджено регіональними або лікарняними протоколами. У всіх спостерігається позитивна динаміка. Застосування імуноглобуліну ґрунтується на досвіді Японії, Китаю та інших країн в боротьби з епідемією коронавірусної інфекції. На сьогоднішній день існують повідомлення, що застосування препаратів ІГ мають значний позитивний ефект на пацієнтів з важким перебігом хвороби. ІГ підвищує опірність організму до бактеріальних та вірусних збудників, нормалізує імунну відповідь, зменшує кількість ускладнень.

Нагадаємо, специфічного лікування COVID-19 досі не існує.

Прочитано 1413 раз
Опубліковано в Економіка
Теги

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Курс валют предоставлен сайтом kurs.com.ua

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео