Податкова знижка для фізичних осіб: коротко про головне

  • Четвер, жовт. 03 2019
  • Автор 

Білоцерківське управління ГУ ДПС у Київській області звертає увагу громадян, що для реалізації права на податкову знижку по минулорічних витратах, платнику необхідно подати декларацію про майновий стан і доходи до закінчення 2019 року.

Нагадаємо, що податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб'єктами господарювання, - це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку - резидента у зв'язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів - фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених Податковим кодексом України .

При цьому загальна сума податкової знижки, нарахована платнику в звітному податковому році, не може перевищувати суму річного загального оподатковуваного доходу платника податку, нарахованого у вигляді заробітної плати.

До податкової знижки дозволено включати наступні витрати:

  1. частина суми процентів за іпотечним кредитом;

  2. сума коштів у вигляді орендної плати за договором оренди житла, фактично сплачених платником податку, який має статус внутрішньо переміщеної особи;

  3. пожертвування або благодійні внески неприбутковим організаціям;

  4. компенсація вартості навчання;

  5. страхові платежі (внески, премії) за договорами довгострокового страхування життя та пенсійні внески в рамках недержавного пенсійного забезпечення;

  6. суми витрат із оплати допоміжних репродуктивних технологій;

  7. суми витрат на оплату вартості державних послуг, пов'язаних з усиновленням дитини, включаючи сплату державного мита;

  8. суми коштів, сплачених у зв'язку із переобладнанням транспортного засобу;

  9. суми витрат на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла у т. ч. на погашення пільгового іпотечного житлового кредиту, наданого на такі цілі, та процентів за ним. 

Податкова декларація про майновий стан і доходи подається платниками податків за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою, надсилається поштою або засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.

 Білоцерківське управління

ГУ ДПС у Київській області

Прочитано 1366 раз
Опубліковано в Економіка

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Курс валют предоставлен сайтом kurs.com.ua

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео