Павло Козирєв: "Ми прагнемо надати більше сервісних послуг"

  • П'ятниця, лист. 02 2018
  • Автор 

«Ми прагнемо надати більше сервісних послуг», - на цьому наголосив начальник Білоцерківського управління ГУ ДФС у Київській області Павло Козирєв під час брифінгу 30 жовтня.

«Логіка реформи – розділити діяльність фіскальної служби не за територіальною ознакою, а за функціональною. Розподіл за функціональною ознакою розриває корупційні зв’язки, не допускаючи прямого спілкування між платником і адмініструванням. Тобто, контрольно-перевірочна функція тепер тільки на обласному рівні», - підкреслив Павло Козирєв.

Він також відзначив важливість такої технології, як персональний електронний кабінет платника. «Безумовно реформа іде в напрямку «цифри», що дозволяє податківцям більш ефективно працювати та обробляти більший обсяг інформації. Більшість юридичних осіб вже опанували цю технологію, чого не скажеш про фізичних осіб-підприємців чи громадян. Дуже багато часу витрачається на опрацювання звітів у паперовому вигляді та занесення їх до електронних баз даних», - пояснив Павло Козирєв.

Він назвав основні переваги електронного сервісу ДФС, серед яких: уникнення черг при поданні звітності; гарантія автоматичної перевірки підготовлених документів на наявність арифметичних помилок та описок; оперативне оновлення форматів документів (у разі зміни форм податкових декларацій, інших документів, які є підставою для нарахування і сплати податків, або при введенні нових форм декларацій платник податків автоматично отримує можливість оновлення версій форматів); можливість отримання інформації щодо стану розрахунків стосовно сплати податків та заборгованості перед бюджетом.

Говорячи про структуру Білоцерківського управління ГУ ДФС у Київській області Павло Козирєв зазначив, що до управління після реорганізації входить: відділ адміністрування податків та зборів фізичних осіб-підприємців, відділ адміністрування податків та зборів юридичних осіб, відділ погашення боргу, Державні податкові інспекції (ДПІ), які знаходяться у кожному районі; Центри обслуговування платників податків (ЦОП); спеціаліст з IT.

Павло Козирєв нагадав, що Білоцерківське управління обслуговує Білу Церкву та Білоцерківський, Володарський, Рокитнянський, Ставищенський, Таращанський, Сквирський та Тетіївський райони. Загалом це майже 20 тис. фізичних осіб-підприємців та понад 10 тис. юридичних осіб.

Білоцерківське управління

ГУ ДФС у Київській області

Прочитано 807 раз
Опубліковано в Економіка

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Курс валют предоставлен сайтом kurs.com.ua

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео