Коли надійдуть повідомлення про сплату податку на нерухоме майно?

  • Середа, черв. 14 2017
  • Автор 

Білоцерківська ОДПІ ГУ ДФС у Київській області повідомляє, що в поточному році фізичні особи сплачують податок на власне нерухоме майно за 2016 рік. Статтею 266 Податкового кодексу України визначено, що обчислення суми податку з об'єкта/об'єктів житлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних осіб, здійснюється контролюючим органом за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) власника такої нерухомості.

Податкове повідомлення-рішення про сплату суми податку та відповідні реквізити для сплати будуть надіслані платникам податку за місцем їх податкової адреси (місцем реєстрації) до 1 липня.

Фізичні особи сплачують податок протягом 60 днів з моменту отримання повідомлення рішення. Останній день сплати податку припадає на 29 серпня.

Звертаємо увагу власників об’єктів нерухомого майна, які володіють житловими будинками площею понад 120 кв.м., квартирами площею понад 60 кв.м., або різними типами об’єктів житлової нерухомості понад 180 кв.м., що у разі неотримання податкових повідомлень – рішень на сплату податку, або ж якщо платник податку не погодиться з розрахунком податку або виявить розбіжності в наявній у нього інформації про об’єкт нерухомості, він має звернутися з оригіналами документів на нерухомість в Центр обслуговування платників за місцем реєстрації.

Білоцерківська ОДПІ

Прочитано 2201 раз
Опубліковано в Економіка

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Курс валют предоставлен сайтом kurs.com.ua

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео