Довідку про нормативно-грошову оцінку землі потрібно оновити

  • Середа, черв. 07 2017
  • Автор 

Земля, як годувальниця, усім нам, на ній живущим, відома добре! А що ми знаємо про землю, як засіб виробництва, який у наш час купується і продається? Одним словом, стає товаром, яким, до речі, необхідно не тільки ефективно користуватися, але і навчитися вміло обліковувати господарські операції, пов’язані з цим специфічним товаром.

При визначенні розміру земельного податку; державного мита при міні, спадкуванні та даруванні земельних ділянок згідно із законом, орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, відповідно до ст. 201 Земельного Кодексу України і ст. 5 Закону про оцінку землі використовується нормативна грошова оцінка земельних ділянок. 

Довідки, які видають органи земельних ресурсів власникам землі та землекористувачам про нормативну грошову оцінку їхніх земельних ділянок, практично є витягом з технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок i вважаються даними державного земельного кадастру, які відповідно до п.286.1 Податкового кодексу України є підставою для нарахування земельного податку.

Нині питання проведення нормативної грошової оцінки земель знаходяться під постійним контролем Уряду та Президента України, оскільки ці роботи відносяться до заходів першочергового значення, що впливають на доходну частину місцевих бюджетів. Білоцерківська ОДПІ звертає увагу платників - власників землі на необхідність оновлення довідок про нормативно-грошову оцінку земельних ділянок з урахуванням вимог чинного законодавства. 

Білоцерківська ОДПІ

Прочитано 1669 раз
Опубліковано в Економіка

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Курс валют предоставлен сайтом kurs.com.ua

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео