9 млн. грн. сплачено податку з нерухомості на Білоцерківщині

  • Понеділок, трав. 15 2017
  • Автор 

Протягом січня – квітня поточного року від платників податків Білоцерківської ОДПІ до місцевих скарбниць надійшло більше 9 млн. гривень податку на нерухоме майно. З них юридичні особи сплатили 8,6 млн. гривень, фізичні особи – 0,5 млн. гривень.

 Нагадаємо, що цього року громадяни сплачують податок за нерухоме майно, яким вони володіли у 2016 році.

Платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, які є власниками об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості (відповідно до ст. 266 Податкового кодексу України).

В 2017 році пільги зі сплати податку на нерухомість для фізичних осіб залишаються на рівні минулого року. База оподаткування об’єктів житлової нерухомості зменшується:

- для квартири/квартир незалежно від їх кількості – на 60 кв. метрів;

- для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості – на 120 кв. метрів;

- для різних типів об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток     (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), на 180 кв. метрів.

Юридичні особи самостійно нараховують суму податку на нерухомість і сплачують її щокварталу, а громадян про нарахований податок на нерухоме майно повідомляють територіальні органи ДФС за місцем реєстрації нерухомості, шляхом вручення власникам майна повідомлення – рішення на сплату податку.

Білоцерківська ОДПІ

Прочитано 1245 раз
Опубліковано в Економіка

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Курс валют предоставлен сайтом kurs.com.ua

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео