Задекларуйте дохід від здачі в оренду квартири!

  • П'ятниця, бер. 24 2017
  • Автор 

Білоцерківська ОДПІ нагадує, що отриманий у 2016 ріці дохід від здачі в оренду квартири фізичній особі, незареєстрованій як самозайнята особа, необхідно оподаткувати ПДФО за ставкою 18% та військовим збором (1,5 %) та задекларувати.

Отриманий дохід відображається у колонці 3 рядка 10.3 розділу II Декларації про майновий стан і доходи. Податкове зобов'язання з ПДФО відображається у колонці 6 рядка 10.3 розділу II Декларації як сума, що підлягає сплаті до бюджету. Податкове зобов’язання з військового збору  відображається у колонці 7 рядка 10.3 розділу II Декларації як сума, що підлягає сплаті до бюджету.

Крім того, слід проставити позначку «х» про надання в оренду майна в розділі «Відомості про власне нерухоме (рухоме) майно та/або майно, яке надається в оренду (суборенду)», де зазначаємо категорію об’єкта (для квартир – 3), адресу та інше.

Граничні строки подання декларації для громадян та осіб, які проводять незалежну професійну діяльність – до 1 травня року, що настає за звітним. Останній день подання декларації за 2016 рік – 03.05.2017 р.

За необхідності платники можуть отримати безкоштовні консультації і допомогу в заповненні податкової декларації про майновий стан і доходи у Центрах обслуговування платників Білоцерківської ОДПІ та відділень інспекції.

Білоцерківська ОДПІ

Прочитано 1797 раз
Опубліковано в Економіка

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Курс валют предоставлен сайтом kurs.com.ua

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео