Декларування доходів за 2016 рік фізичними особами, які провадять незалежну професійну діяльність

  • Четвер, лют. 16 2017
  • Автор 

Білоцерківська ОДПІ ГУ ДФС у Київській області звертає увагу платників, що декларування доходів, отриманих фізичними особами – платниками податків у 2016 році, здійснюється за новою формою податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація), затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 15.09.2016 №821 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року №859» (зареєстрований у Міністерстві юстиції України 11.10.2016 за №1349/29479).

Фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, та отримують дохід виключно від незалежної професійної діяльності, у рядку 8 розділу І Декларації вказують категорію платника, проставляючи позначку «Х» у клітинці «особа, яка провадить незалежну професійну діяльність».

Для розрахунку оподатковуваного доходу з декларацією подається розрахунок податкових зобов'язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору з доходів, отриманих самозайнятою особою (додаток Ф2). Відповідно до п.п.178.3 статті 178 Податкового кодексу України оподатковуваним доходом вважається сукупний чистий дохід, тобто різниця між доходом і документально підтвердженими  витратами, необхідними для провадження певного виду незалежної професійної діяльності. Але, у разі неотримання довідки про взяття на облік у контролюючих органах особою, яка провадить незалежну професійну діяльність, об'єктом оподаткування є доходи, отримані від такої діяльності без урахування витрат.

Граничний термін подання Декларації за 2016 рік для платників податку вищевказаної категорії - 3 травня 2017 року, а термін сплати податку на доходи фізичних осіб та військового збору – 31 липня 2017 року.

Білоцерківська ОДПІ

Прочитано 1424 раз
Опубліковано в Економіка

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Курс валют предоставлен сайтом kurs.com.ua

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео