Як самостійно отримати інформацію про суми виплачених доходів та утриманих податків

  • Вівторок, лют. 07 2017
  • Автор 

Білоцерківська ОДПІ нагадує, що з 1 січня 2017 року розпочалась кампанія декларування доходів громадян, отриманих у минулому році, за якою окремі категорії фізичних осіб зобов'язані подати річну податкову декларацію про майновий стан та доходи та визначити податкові зобов'язання з податку на доходи фізичних осіб і військового збору, або мають право подати декларації для отримання податкової знижки.

Щоб зробити процес декларування більш зручним та заощадити час Білоцерківська ОДПІ звертає увагу громадян на можливість самостійного отримання з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків інформації про суми виплачених доходів та утриманих податків. Так, в рамках кампанії декларування доходів громадян та електронного декларування доходів державних службовців для фізичних осіб в Електронному кабінеті платника (https://cabinet.sfs.gov.ua/) функціонують такі сервіси:

- «Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді». Сервіс створено з метою забезпечення зручності платників, які бажають отримати відомості про доходи в електронному вигляді. Для цього фізичній особі з використанням електронного цифрового підпису (ЕЦП) необхідно в розділі «Подання заяв, запитів для отримання інформації» особистого кабінету створити та направити відповідний запит. Запит для отримання відомостей про доходи формується виключно фізичними особами – платниками податків для отримання інформації про себе.  Звертаємо увагу, що відомості про суми отриманих доходів та суми сплачених податків в електронному вигляді надаються за останні три роки (по квартально), відомості за останній звітний період (квартал) надаються через 60 днів після його закінчення. 

- «Декларація про майновий стан і доходи в електронному вигляді». Фізичні особи у відкритій частині Електронного кабінету платника можуть заповнити, зберегти та роздрукувати декларацію, а в розділі «Введення звітності» особистого кабінету з використанням ЕЦП можуть подати декларацію в електронному вигляді.

Детально ознайомитись з Порядком отримання відомостей про доходи можна на офіційному веб-порталі ДФС у рубриці: Фізичним особам (//sfs.gov.ua./fizichnim-osobam/vidomosti-doxid). Матеріали роз’яснювального характеру з питань декларування громадянами доходів розміщено в банері «Декларування доходів громадян».

В Київській області отримати ключі електронного цифрового підпису можна безкоштовно у акредитованому центрі сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДФС.  Довідки за телефоном: (044) 200-37-61.

Білоцерківська ОДПІ

Прочитано 2267 раз
Опубліковано в Економіка

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Курс валют предоставлен сайтом kurs.com.ua

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео