АМКУ оштрафувало ТОВ "Візит" за спотворення результатів торгів

  • Середа, серп. 31 2016
  • Автор 

На ТОВ «Статпостач» і ТОВ «Візит» накладено штрафи у розмірі по 68 000 грн на кожного порушника. Про це повідомляє прес-служба Київського обласного територіального відділення АМКУ.

Адміністративною колегією Київського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України 30 серпня 2016 прийнято рішення № 36 у справі № 937/79-р-02-05-15, відповідно до якого дії ТОВ «Статпостач» і ТОВ «Візит» під час участі у процедури закупівлі послуг з постачання готової їжі (послуги з харчування дітей, потерпілих від Чорнобильської катастрофи, у навчальних закладах, розташованих на територіях радіоактивного забруднення/ код предмету закупівлі 55.52.1/), проведеної Міністерством соціальної політики України у 2012 році, визнано порушенням, передбаченим пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів.

Згідно з рішенням, на ТОВ «Статпостач» і ТОВ «Візит» накладено штрафи у розмірі по 68 000 грн на кожного порушника.

Чому не годували дітей в школах Білої Церкви минулого року?

При цьому звертаємо увагу, що відповідно до пункту 4 частини першої статті 17 Закону України «Про публічні закупівлі» замовник зобов’язаний відхилити тендерну пропозицію учасника зокрема в разі, якщо суб’єкт господарювання (учасник) протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за порушення, передбачене пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України"Про захист економічної конкуренції", у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів (тендерів).

Харчування пільгових категорій дітей в школах Білої Церкви знову заблоковане

Нагадаємо, саме завдяки діям,у  тому числі, й ТОВ "Візит" білоцерківські учні з числа малозабезпечених родин залишалися без харчування в 2015 році та на початку року 2016 року. 

Враховуючи таку ситуацію, у Білій Церкві вирішили відмовитися від закупівлі послуг з харчування, натомість ввели до штату шкіл посади кухарів, які будуть готувати їжу відразу у школі, а тому закуповуватимуть тепер лише продукти харчування. Відтак, з 1 вересня харчування у школах Білої Церкви нарешті відновиться. Щоправда, безкоштовним воно буде лише для дітей з малозабезпечених родин. 

Прочитано 2125 раз
Опубліковано в Економіка

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Курс валют предоставлен сайтом kurs.com.ua

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео