Увага! Процедура державної реєстрації потужностей, які використовуються у виробництві та/або обігу харчових продуктів

  • Середа, черв. 08 2016
  • Автор 

Управління Держпродспоживслужби в м. Білій Церкві повідомляє про те, що у відповідності до статті 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів», набрав чинності наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 10 лютого 2016 року № 39 «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб'єктам» (далі – Порядок), зареєстрований в Мін'юсті 12 березня 2016 року за № 382/28512.

Цей Порядок визначає процедуру державної реєстрації потужностей, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів.

Суб’єкти господарювання (юридичні особи, фізичні особи – підприємці, фізичні особи), які провадять діяльність на будь – якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів (далі – оператори ринку), що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, зобов’язані зареєструвати потужності.

Зазначений обов’язок поширюється на операторів ринку, які провадять діяльність, пов’язану з:

-         первинним виробництвом продукції (у тому числі збір врожаю, доїння, розведення тварин до моменту забою, полювання на тварин, рибальство та збір врожаю диких рослин);

-         транспортуванням (надання послуг з перевезення харчових продуктів);

-         зберіганням харчових продуктів, які не потребують дотримання температурного режиму та можуть зберігатися при температурі вище 10°C, залишаючись придатними для споживання людиною;

-         роздрібною торгівлею харчовими продуктами тваринного та рослинного походження (вода питна, напої також підлягають реєстрації) всіх форм власності – магазини, лотки з реалізації;

-         закладами громадського харчування (ресторани, бари, кафе, піцерії, їдальні тощо);

-         виробництвом харчових продуктів, інгредієнтами яких є виключно продукти рослинного походження та/або перероблені продукти тваринного походження.

УВАГА!

Оператори ринку відповідно до статті 64 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів» несуть відповідальність в межах діяльності, яку вони здійснюють.

За виробництво, зберігання харчових продуктів на потужностях, незареєстрованих відповідно до вимог цього Закону, -

тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб - у розмірі від двадцяти трьох до тридцяти мінімальних заробітних плат,

на фізичних осіб - підприємців - у розмірі від восьми до п’ятнадцяти мінімальних заробітних плат.

Для проведення реєстрації потужності розташованої на території м. Біла Церква необхідно звернутись із заявою до управління Держпродспоживслужби в м. Білій Церкві.

РЕЄСТРАЦІЯ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ БЕЗОПЛАТНО!!!

Для ознайомлення з порядком проведення державної реєстрації пройдіть за посиланням: http://www.vet.gov.ua/node/5413

УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В М. БІЛІЙ ЦЕРКВІ
вул. Товарна, 27, м. Біла Церква,Київської області, 09100,
тел. (04563) 61023, 65205

Прочитано 4217 раз
Опубліковано в Економіка

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Курс валют предоставлен сайтом kurs.com.ua

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео