Працівники сфери культури Білої Церкви зібрали 121 тис. грн. допомоги учасникам АТО

  • Понеділок, груд. 01 2014
  • Автор 

Відділ культури та туризму Білоцерківської міської ради теж не залишається осторонь проблем учасників АТО. До збору допомоги долучаються місцеві бібліотекарі, художники, викладачі музичних шкіл, їх учні та батьки.

Зокрема, 16 серпня відділ культури і туризму Білоцерківської міської ради, Управління освіти та науки Білоцерківської міської ради, Громадська організація "Всеукраїнське об'єднання матерів і дружин учасників АТО" організували благодійну виставку-продаж. Кожен бажаючий міг купити картину, плетені вироби, листівки, книгу місцевого журналіста і колишнього працівника міліції покійного Миколи Осики, а також прикраси в національному стилі, створені дитячими руками. Під час виставки зібрали 5916 грн. Їх передали на підтримку 72 ОМБР. Ще одна така ж виставка-продаж відбулася на День Незалежності України. На ній зібрали більше 2000 грн.

23 вересня у виставковій залі Білоцерківського краєзнавчого музею пройшла ще одна благодійна виставка-продаж робіт декоративно-вжиткового та образотворчого мистецтва «Збережемо своє майбутнє разом». На виставці було представлено близько 200 робіт місцевих художників та вихованців дитячих позашкільних установ Київщини. Експозиція була доповнена друкованими виданнями білоцерківських письменників, дитячими іграшками, зразками текстильної продукції. На ній зібрали4700 грн. Ще 3000 грн. працівники музеї зібрали як свій одноденний заробіток. Ці кошти перерахували місцевим волонтерам.

Читачі бібліотеки в Білій Церкві зустрілися з бійцями 72 бригади

Зустріч з бійцями 72 ОМБР

3 жовтня у Білоцерківському міському парку культури та відпочинку ім. Т. Шевченка відбулася патріотично-мистецька акція «З Україною в серці», яку ініціював колектив школи мистецтв №1. Між іншим, два викладача цієї школи нині є бійцями добровольчого батальйону «Азов». Під час акції учні школи поспілкувалися з учасниками АТО – бійцями добровольчого батальйону «Донбас», написали листи військовим, повчилися на майстер-класах плетенню ляльки-мотанки та основам петриківського розпису. Під час заходу відбувся і благодійний концерт за участю солістів та колективів школи. В рамках заходу вдалося зібрати 6200 грн.

10 жовтня в БК «Росава» за сприяння Білоцерківської міської ради, відділу культури та туризму, благодійної білоцерківської організації «Другий фронт» відбувся концерт за участю всіх шкіл мистецтв Білої Церкви. Для потреб учасників АТО зібрали 27 000 грн.

Педагогічний колектив шкіл мистецтв Білої Церкви №1 та №6 загалом зібрав на підтримку окремих бійців 72 ОМБР та батальйону «Азов» близько 40 000 грн. Школа мистецтв №5 – 7500 грн. Школа мистецтв №4 – 5000 грн. Музична школа№2 – 1000 грн, музична школа №3 – 6000 грн.

Благодійна акція зі збору допомоги для бійців 72-ї окремої механізованої бригади

10 вересня у центральній міській бібліотеці проведена благодійна акціця зі збору коштів для бійців 72 ОМБР

Була залучена в зборі теплих речей та матеріальної допомоги і бібліотечна система міста. Так, 2 вересня у Центрі розвитку громадських ініціатив проводився благодійний ярмарок зі збору коштів для придбання військовослужбовцям, які несуть службу в АТО, необхідних речей згідно з поданими військовою частиною списками.
10 вересня у центральній міській бібліотеці проведена благодійна акція зі  збору допомоги для бійців 72-ї окремої механізованої бригади, які захищають Україну від ворога на Донеччині та Луганщині. До акції долучилося багато щедрих душею і серцем  містян, працівників і читачів бібліотек Білої Церкви,  громадських активістів,  пенсіонерів,  школярів, керівники магазинів “Рошен” і “Шоколадниця”. Учні 4-В класу  БСШ №1 та вихованці спеціалізованої школи-інтернату для глухих написали бійцям листи і передали свої малюнки. На зустрічі виступив учасник АТО Олександр Міняйло, внук класика і патріарха української літератури Віктора Міняйла. На заході вдалося зібрати 1550 гривень та продукти. Їх передали волонтерам. У бібліотеці й надалі працює пункт з прийому допомоги бійцям нашої легендарної 72-ї бригади. Загалом бібліотекарі міста зібрали 13 000 грн і перерахували їх волонтерам.

Юні  читачі бібліотеки №5 взяли участь у акції по виготовленню подарунків для військових, які лікуються в Білоцерківському шпиталі, намагаючись таким чином віддячити  солдатам за те, що вони у зоні АТО захищають наш мир та спокій. 

Юні читачі бібліотеки №5 взяли участь у акції по виготовленню подарунків для військових

Юні  читачі бібліотеки №5 взяли участь у акції по виготовленню подарунків для військових, які лікуються в Білоцерківському шпиталі

У вересні в центральній бібліотеці відбулася зустріч героїв 72-ї бригади з читачами: учнями старших класів БСШ №1 та №9, БВЗШ №1, представниками єврейської громади та  клубу “Водограй”. Командир роти снайперів, капітан Олександр Портяненко, солдати Микита Зубенко і Володимир Лавріщев розповіли про службу, участь в боях на Донбасі, про те як попали в оточення, перейшли через українсько-російський кордон, щоб не загинути під прицільним мінометним вогнем.     

Таким чином, лише за попередніми підрахунками працівники галузі культури Білої Церкви зуміли зібрати коштів та надати допомоги учасникам АТО на загальну суму  121 000 грн. Робота зі збору допомоги учасникам АТО триватиме й надалі. 

Прочитано 2404 раз
Опубліковано в Дозвілля
Теги

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Чи подобається вам площа пам'яті загиблих захисників України по вул. Героїв Небесної Сотні?

ні, я не розумію цієї концепції - 66.7%
так, стає все кращою - 0%
коли її нарешті закінчать? - 0%
чому у нас стільки місць вшанування пам'яті захисників України? - 33.3%

Всього голосів: 3
The voting for this poll has ended

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео