Як краще вибрати бюджетний та якісний ноутбук

  • Неділя, лип. 31 2022
  • Автор 

Ноутбук – давно відомий і зручний гаджет, адже його можна використовувати, як на роботі чи вдома, так і в подорожі. Кожен виробник удосконалює свій товар з новою серією. Один із світових лідерів з продажу персональних комп’ютерів, американська фірма HP, давно і заслужено користується повагою у споживачів, адже синонімом її технологій є надійність, якість та новизна. До того ж споживачі надається можливість обрати, як дорогий ноутбук, так і бюджетний варіант, який буде такою собі «робочою конячкою»: з мінімум наворотів, але функціональний, з достатньою кількістю пам’яті для текстами, таблицями, пошуку інформації в Інтернеті, роботи з відео. В серії лептопів HP є саме такий варіант – це ноутбук pavilion.

Ця серія є давно відомою користувачам продукції, адже забагато років існування виробник старався врахувати не тільки нові запити, а й модні віяння. В цій серії є модифікації на будь-який смак. Ви можете обрати собі лептом за кольором, вагою, стилем, розміром, розміром пам’яті, сенсорним екраном тощо. Такий ноутбук підійде і для дому, і для роботи чи навчання. Навіть можна буде пограти в ігри.

У продажу є різні серії: 11-xx,14-xx, 15-xx, 17-xx. Увага! Цифра в назві моделі означає діагональ екрану.

Ноутбуки діляться на кілька класів:

- для повсякденних завдань

- для ігор

- комп’ютери рівня бізнес-класу

Звісно, що й їхня ціна  буде різною. Якщо вам потрібен недорогий лептом, то розраховуйте на суму від 35 до 54 тис. грн. За таку вартість можна купити девайс з оперативною пам’яттю від 8 ГБ та об’ємом накопичувача 256 ГБ до 16 ГБ «оперативки» та 512 ГБ накопичувача. У дорожчих моделях буде більше пам’яті, краща модель графічного процесора, сенсорний екран з глянсовим покриттям, сканування відбитків пальців, більша діагональ тощо.

np22

На які параметри варто звернути увагу при виборі ноутбуку:

  • процесор
  • жорсткий диск
  • розмір оперативної памяті та обєм накопичувача
  • тип операційної системи
  • тип відеокарти
  • тривалість роботи без заряду
  • наявність таких інтерфейсів, як оптичний привід, гнізда HDMI та USB, Bluetooth
  • матеріал корпусу (метал і пластик чи просто пластик)

У будь-якому випадку ноутбук краще обирати із запасом потужності, щоб її вистачило на багато відкритих вкладок в браузері, об’ємну тривалу роботу в офісних програмах, можливість встановити нові додатки, які потребують багато ресурсу, антивірусні програми, робити фонові оновлення, скачувати фільми тощо. Для цього потрібно, щоб процесор був мінімум Core i3 та «оперативка» від 6 ГБ.

Звісно, обирати ноутбук ви будете не тільки по технічним параметрам, а й по ціні. Проте, якщо вам не підходить вартість, не засмучуйтеся. Памятайте, в торгових мережах часто проводять розпродажі з величезними знижками. Головне - не проґавити цей момент.

Тож вдалої купівлі та роботи з новим гаджетом!

Прочитано 1233 раз
Опубліковано в Дозвілля

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Чи подобається вам площа пам'яті загиблих захисників України по вул. Героїв Небесної Сотні?

ні, я не розумію цієї концепції - 66.7%
так, стає все кращою - 0%
коли її нарешті закінчать? - 0%
чому у нас стільки місць вшанування пам'яті захисників України? - 33.3%

Всього голосів: 3
The voting for this poll has ended

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео