У дендрологічному парку «Олександрія» відкрилася виставка чудотворних ікон

  • Вівторок, серп. 11 2020
  • Автор 

8 серпня 2020 року у дендрологічному парку «Олександрія» відбулося відкриття виставки «Чудотворні ікони Святої гори Афон» (Греція).

Відкрив виставку хранитель чудотворних списків із Афонських святинь пан Євген Навара, голова парафіяльної ради храму святого великомученика Пантелеймона Цілителя.

На відкритті виставки були присутні директор дендропарку «Олександрія» Наталія Бойко, зав. науково-просвітницьким центром Людмила Гандовська та провідний інженер Анна Шпильова, керуюча справами виконавчого комітету БМР Анна Олійник, директор краєзнавчого музею міста Людмила Діденко, провідний спеціаліст відділу культури і туризму БМР Олександра Залевська, в.о. ректора КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів» Наталія Бендерець, містяни та гості.

парк Олександрія, чудотворні ікони, Афон

Свята гора Афон – всесвітньовідомий духовний, науковий і туристичний центр Православ’я у Греції, вшановується православними вірянами всього світу, як земна Доля Богородиці. На Святій горі Афон розташовано 20 монастирів, 12 скитів і  мешкають 3 тис. монахів.

Як розповів пан Євген Навара, чудотворні ікони, які експонуються у дендропарку «Олександрія», написані, освячені і подаровані афонськими старцями народу України. Він відвідав з ними 500 соборів та побував у багатьох лікарнях України. «…Ченці, що закінчили академію Афонодіада у Ватопедському монастирі, після довгого посту і глибокої молитви, працюють над списком 1-2 роки, потім прикладають до оригіналу, щоб він перейняв благодать найвідоміших святинь Афону, які приносять добробут і стабільність у родини, обороняють воїнів у походах, захищають від стихійних лих і нещасних випадків, допомагають завершувати важкі справи і навчатися, позбутися наркотичної й алкогольної залежності, а також знайти сенс життя і духовного наставника».

ikony 2

Виставка ікон розпочала свою роботу 08.08.2020 р. і орієнтовно триватиме до кінця серпня щодня з 10.00 до 16.00 у приміщенні науково-просвітницького центру дендропарку «Олександрія».

Дирекція дендропарку "Олександрія"

Прочитано 1748 раз
Опубліковано в Дозвілля

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Чи подобається вам площа пам'яті загиблих захисників України по вул. Героїв Небесної Сотні?

ні, я не розумію цієї концепції - 66.7%
так, стає все кращою - 0%
коли її нарешті закінчать? - 0%
чому у нас стільки місць вшанування пам'яті захисників України? - 33.3%

Всього голосів: 3
The voting for this poll has ended

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео