Саксаганці подарували глядачам Київщини легендарну виставу

  • Середа, жовт. 04 2017
  • Автор 

Днями у Театрі імені Саксаганського відбулася грандіозна прем’єра – драма «Тев’є-молочник» за творами Шолом-Алейхема. У глядацькій залі зібралися поціновувачі театрального мистецтва зі всієї області.

Більше ста років минуло від дня смерті видатного єврейського письменника українського походження Шолом-Алейхема, але його твори залишаються актуальними і вічно живими на сценах світових театрів. Адже він підносив теми, що торкаються кожного. Життєві теми, що вражають в саме серце та залишають слід у душі.

Постановка такого унікального матеріалу – відповідальна місія для кожного театру. Тільки впевнені у своєму таланті та майстерності театрали можуть втілити його на сцені.

Глядачі зі всієї Київщини вже вкотре переконалися, що саксаганці працюють на найвищому рівні, і будь-який драматургічний матеріал у їхніх руках перетворюється у високопрофесійну, цікаву і живу виставу.

Масштабний проект «Тев’є-молочник» у постановці талановитого молодого режисера Тараса Мазура не став винятком. Режисер додав нові фарби у постановку, від яких вона спалахнула яскравіше та емоційніше.

Спершу погляд глядача охоплює сценографію: посеред сцени, здіймаючись увись, стоїть масштабна багаторівнева та багатофункціональна металева конструкція, на якій відбувається дія і яка є символом затишного дому, спершу народжених, а потім знищених сподівань, дерева втрачених надій та вічної круговерті життя у різні моменти вистави.

У головній ролі – метр саксаганської сцени заслужений артист України Іван Калініченко. Його Тев’є – глибокий, справжній, щирий. Кожне його слово пробирається в саме серце, а хвилювання за його долю бігає мурашками по тілу та виливається сльозами глядачів. У парі з народною артисткою України Лідією Дяченко та заслуженою артисткою України Людмилою Мервою вони створюють цілісний акторський ансамбль – люблячих батьків, досвідчених наставників, вірних друзів. Кожен присутній у залі бачить у них свою сім’ю, своїх близьких і рідних. Вони – персонажі, що живуть у віках, якби не змінювались епохи, куди б не котився всесвіт…

Спеціально підібране режисером-постановником музичне оформлення, яке, здається, є окремим повноцінним персонажем, збагачує та довершує складне, але настільки життєве і живе полотно вистави.

Переглянувши «Тев’є-молочника» від саксаганців, глядачі запам’ятають його назавжди. Бо проходять століття, перероджуються покоління, руйнуються міста, люди ненавидять іновірців, створюють собі ворогів та знищують себе зсередини. І тільки надія на краще майбутнє, як довели герої нової прем’єри, може змінити світ на краще…

Оксана Литвиненко

Прочитано 1077 раз
Опубліковано в Дозвілля

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Чи подобається вам площа пам'яті загиблих захисників України по вул. Героїв Небесної Сотні?

ні, я не розумію цієї концепції - 66.7%
так, стає все кращою - 0%
коли її нарешті закінчать? - 0%
чому у нас стільки місць вшанування пам'яті захисників України? - 33.3%

Всього голосів: 3
The voting for this poll has ended

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео