Купання у річці Рось дуже небезпечне!

  • Вівторок, серп. 15 2017
  • Автор 

Зараз стоїть дуже спекотна погода і багато мешканців нашого міста проводять свій час біля річки Рось. Але на сьогодні, враховуючи результати лабораторного контролю води та піску в місцях відпочинку, це дуже небезпечно.

Станом на 14.08.2017 року за результатами моніторингових досліджень  з місць відпочинку встановлено, що проби води з р.Рось в районі Центрального пляжу та районі пляжу «Вокзальна»  за мікробіологічними, фізико-хімічними та паразитологічними показниками не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам.

Так при дослідженні води з р. Рось в районі Центрального пляжу за мікробіологічними показниками, індекс лактозо-позитивної кишкової палички (ЛКП) складає 24 000 000, що перевищує санітарні норми в 4800 раз, а в районі «Вокзальна»  індекс ЛКП перевищує санітарні норми в 480 разів.

Крім того, в  воді р. Рось в районі пляжу «Вокзальна» виявлено яйця аскариди, а в піску  виявлено яйця токсокар та  БГКП в 0,001 г..

Результати лабораторного контролю свідчать про те, що купатися зараз категорично заборонено та небезпечно. Купання в річці може привести до тяжких інфекційних хвороб, таких як ротавірусна інфекція, дизентерія, гельмінтози  та також  славнозвісна ентеровірусна інфекція Коксаки.

Тому перед тим як вирішити піти купатися треба добре подумати чи варто наражати на небезпеку власне здоров’я та здоров’я своїх дітей !

Білоцерківське міське управління  Держпродспоживслужби

Прочитано 7926 раз
Опубліковано в ЖКГ

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Чи добре прибирається місто від снігу?

так, добре - 0%
ні, сніг прибирають тільки на центральних вулицях - 50%
а навіщо його прибирати - 50%
мені все одно - 0%

Всього голосів: 2
The voting for this poll has ended

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео